🥙 O nas – czyli jak narodziła się Mięsna Buła

Mięsna Buła – tu kebab ma jaja… i bekon!

Image


Wszystko zaczęło się od jednego wakacyjnego głodu.


Byliśmy w Turcji, słońce prażyło, a my szukaliśmy czegoś, co rozwali nam kubki smakowe. I wtedy – bum! W bocznej uliczce trafiliśmy na mały lokal, z którego unosił się zapach drewna, przypraw i… absolutnej magii. Tam po raz pierwszy spróbowaliśmy kebaba opalanego ogniem z prawdziwego drewna. Żadnych kompromisów – mięso było soczyste, aromat nie do podrobienia, a klimat? Totalnie nie do zapomnienia.


Wróciliśmy do Polski z jednym postanowieniem:

Zrobić kebaba jak tam, tylko... jeszcze bardziej odjechanego.


I tak właśnie powstała Mięsna Buła – miejsce, w którym klasyczny kebab wziął urlop i wrócił jako kulinarna bestia.


U nas mięso ląduje na lawie albo jest opalane drewnem.

Dodajemy bekon, jajko sadzone, nachosy, guacamole, ostre jak szatan sosy i co tylko sobie wymarzysz.

Brzmi dziwnie? Może i tak.

Ale smakuje obłędnie.


Przyjdź, spróbuj, poczuj ogień.

Mięsna Buła – kebab, który nie zna granic.




W naszym menu znajdziecie wyjątkowe kompozycje takie jak: kebab z jajkiem i bekonem, a także kebab z nachosami i quacamole.

Image

Sprawdzone receptury i odpowiedni sposób przyrządzenia decyduje o smaku naszego kebsa

Nasze potrawy są przygotowywane zgodnie z oryginalną recepturą przez najlepszych kucharzy w mieście. Kładziemy nacisk przede wszystkim na świeżość i jakość produktów oraz na pyszny smak naszych potraw.

Zamów teraz